Įdaryta kiaulės galva

Ingridientai:
Kiaulės galva,
4 kojelės,
1 kg maltos mėsos,
3 svogūnai,
10 skiltelių česnakų,
2 bandelės,
2 kiaušiniai,
3 morkos,
3 šaukštai želatinos,
laurų lapelių,
5-10 kvapiųjų pipirų,
druskos, vandens,
acto, žalumynų.
Gaminimas
Kiaulės galvą išplauname. Padarome ertmę. Galvą ir perpjautas kojeles per naktį pamerkiame į parūgštintą vandenį. Į maltą mėsą sudedame prieskonius, išmirkytą bandelę ar 2-3 riekutes batono, įmušame kiaušinius, įberiame druskos ir išminkome. Pripildome galvos ertmę. Pilame į puodą vandens tiek, kad galva būtų apsemta. Užviriname. Nugraibome putas, sudedame prieskonius, verdame ant mažos ugnies. Morkas sudedame nepjaustytas. Verdame apie 2-3 vai. Kartu išverdame ir kojeles. Kai mėsa išverda, imame 1 1 sultinio, sudedame iššbrinkintąąįįį žželatinąą ir u&ąą2;žkaitiname. Galvą dedame į pusdubenį. žUžpilame sultiniu. Sužždedame kojeles. Atššaldome.
Paštiekdami į stalą puošiame žalumynais ir stambia trintuve užtarkuojame virtas morkas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!