HAVAJŲ KEKSAS

Ingridientai:
300g sviesto,
300g cukraus,
5 kiaušiniai,
100g razinų,
5 šaukštai romo ar konjako (nebūtinai),
žiupsnelis imbiero miltelių,
200g vaisių cukrinukų (cukatų), geriausiai - ananasai,
100g kapotų migdolų,
250g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
rieblų skarda.
Gaminimas
Cukrų trinkite su kiaušiniais, keletu lašų vanilės esencijos bei imbiero milteliais, kol neliks cukraus kruopelių ir masė taps puri. Razinas, subėrę į dubenėlį, apšlakstykite romu ar konjaku. Pusę vaisių cukrinukų supjaustykite kubeliais. Sviestą išsukite iki purumo. Į sviestą, toliau sukdami, po šaukštą dėkite kiaušinių ir cukraus masę. Persijokite miltų, kepimo miltelių mišinį ir išmaišykite su kapotais migdolais. Šį mišinį po šaukštą suberkiteį į sviesto bei kiaušinio masę ir tešlą gerai išmšaišykite. Galiausiai suberkite razinas, susmulkintus vaisių cukrinukus. Formą ištepkite riebalais ir apibarstę džiūvėsiais, supilkite tešlą. Kepkite 60 min. 180-200C temperatūroje. Iškepusį keksą iš formos perkelkite ant grotelių. Kai atauš, aptepkite šokolado glajumi. Išplakite grietinę su cukrumi. Prieš patiekdami papuoškite plakta grietine ir vaisių cukrinukais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!