Grybų sriuba su naminiais lakštiniais


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
Lakštiniams:
1 stiklinė miltų,
druskos,
1 šaukštelis ištirpinto sviesto,
3 šaukštai vandens arba nuoviro.
Sriubai:
1 l mėsos sultinio arba grybų nuoviro,
1 mažas svogūnas,
1 petražolė arba gabalėlis saliero, druskos,
150 g šviežių baravykų,
lakštinių.
Gaminimas:
Iš miltų ir kitų produktų įmaišyti tąsią tešlą, iškočioti ant lentos ir supjaustyti juostelėmis. Tešlą lengviau pjaustyti, jei iškočiota ji truputį padžiovinama. Supjaustytus lakštinius sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol jie iškils į paviršių. Iš recepte nurodytos tešlos paprastai išeina lakštinių 2,5 l sriubos. Džiovinti lakštiniai gerai išsilaiko.
Į verdantį sultinį sudėti juostelėmis supjaustytas prieskonines daržoves, pusiau ar į keturias dalis perpjautus grybus ir virti. Kai daržovės ir grybai išvirs, įdėti virtų lakštinių. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!