Grybų sriuba (Sopa de hongos)

Ingridientai:
400-500 g pievagrybių;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
400 g didelių mėsingų pomidorų;
1 šviežia aitrioji paprika;
3 valg. š. aliejaus;
1 l paukštienos sultinio;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
1 ryšulėlis kalendrų.
Gaminimas
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o česnaką sutraiškykite. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odelę bei sėklas ir sukapokite. Aitriąją papriką, pašalinę sėklas bei pertvarėles, smulkiai supjaustykite.

Plačiame puode įkaitinkite aliejų. Jame pakepinkite svogūno kubelius, kol pasidarys permatomi. Sudėkite česnaką, grybus ir dar pakepkite kokias 5 min. Sudėkite pomidorus ir aitriąją papriką. Po 2 min. užpilkite sultiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min. Kalendras nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir smulkiai suplėšykite. Apibarstykite sriubą ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!