Grikių pyragėliai (Jūratės)

Ingridientai:
Tešlai:
25g šviežių mielių,
750g miltų, 200g pieno,
2 kiaušinio tryniai,
1 baltymas, 125g sviesto,
3a.š. cukraus,
truputis cukraus,
truputis sodos, nugesintos šaukšte grietinės.

Įdarui:
dubenėlis virtų grikių,
svogūno galvutė,
truputis druskos,
šlakelis aliejaus.
Gaminimas
Tešla: mieles ištrinti su dalimi cukraus, įpilti šiltą pieną, sudėti trynius, sviestą. Subeti likusį cukrų ir druską. Maišyti kol ištirps. Suberti miltus ir įdėti nugesintą sodą. Išminkyti. Tešlos paviršių apibarstyti miltais ir padėti šiloje vietoje apie 1val pakilti. Pakilusę tešlą išminkyti ir plonai iškočioti. Išpjauti apskritimus. Ant vieno apskritimo dėti įdaro, uždengti kitu apskritimu ir užlankstyti kraštus. Kepti orkaitėje. Baigiant kepti aptepti plaktu kiaušinio baltymu.

Įdarui: virtus grikius pakepinti keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagal skonį pasūdyti

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!