Erškėtuogių kompotas

Ingridientai:
3 kg paruoštų erškėtuogių,
1,5 kg cukraus,
1 l vandens
Gaminimas
Erškėtuoges nuplauti, nuskabyti vaiskočius, žiedlapių likučius, perpjauti jas per pusę ir išimti sėkleles, pašalinti plaukelius. Dar kartą nuplovus, suberti į vandenį ir virti, kol suminkštės. Vaisius išgriebti iš vandens ir atvėsinti. Iš nuoviro išvirti cukraus sirupą, į jį suberti erškėtuoges ir truputį pavirus palikti per naktį. Paskui dar kartą užvirti ir verdantį sirupą su erškėtuogėmis supilti į paruoštus iškaitintus stiklainius. Greitai uždaryti dangteliais, suvynioti į antklodę ir leisti palaipsniui atvėsti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!