Dzūkiški jautienos kukulaičiai

Ingridientai:
l/2kg jautienos,
prieskonių,
svogūnų,
druskos,
100 g rūkytų lašiniukų,
1 kiaušinis kukulaičiams pavilgyti ir džiūvėsėlių ar miltų jiems pavolioti,
riebalų virimui.

Bulviniams kukulaičiams:
300 g išspaustų bulvių,
200 g virtų bulvių košės,
druskos,
truputis miltų.
Gaminimas
Mėsa sumalama, pridedama svieste pakepintų svogūnų, prieskonių, druskos ir gerai išmaišoma. Daromi nedideli kukulaičiai, pavilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir verdami riebaluose, kol gražiai parusvės. Išimti iš riebalų palaikomi šiltoje orkaitėje ir patiekiami kartu su virtais bulviniais kukulaičiais. Jie daromi taip: išspausti tarkiniai ir virtų bulvių košė suminkoma, pridedama truputį miltų, druskos. Daromi nedideli apvalūs kukulaičiai, kurie išverdami pasūdytame vandenyje. Jame ir laikomi iki tiekiant valgyti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!