Džiovintų vaisių mišrainė


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

12 kardamono ankščių
90g džiovintų figų
90g džiovintų kriaušių
90g džiovintų obuolių
200g džiovintų abrikosų
90g razinų
90g desertinių slyvų
šaukštelis apelsinmedžio vandens [čia tiktų skiestos apelsinų sultys]
stiklinė skrudintų gliaudytų migdolo riešutų

Kremui:
3/4 stiklinės paprasto jogurto
3/4 stiklinės grietinės
2 šaukštai lipnaus rudojo cukraus
1/4 šaukštelio tarkuoto kardamono

Gaminimas:

Kardamono ankštis sudėkite į muslino skiautę ir potvričiai suriškite. Figas ir kriaušes perpjaukite pusiau. Vaisius sumaišykite dideliame prikaistuvyje, užpilkite vandeniu. Užvirinkite, įdėkite kardamono ankštis. Palengva pavirinkite 10 minučių, tada ataušinkite. Išimkite kardamono ankštis, o vaisius šaukštu sukraukite į indą. Įmaišykite apelsinmedžio vandens. Gerai atšaldykite, į stalą duokite su kremu, apibarstykite skrudintais migdolais.
KREMUI: sumaišykite jogurtą, grietinę, lipnų rudąjį cukrų ir maltą kardamoną, atšaldykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!