Džiovintos duonos putelė

Ingridientai:
1/2kg džiovintų juodos duonos riekelių,
l,5l. vandens,
3/4 stiklinės cukraus,
1 šaukštelis cinamono ir gvazdikėlių,
1/2 citrinos,
2 kupini šaukštai želatinos,
1 stiklinė uogų sulčių.
Gaminimas
Ne tik sudžiūvusi, bet ir šiek tiek padeginta duona užpilama verdančiu vandeniu. Po poros valandų skystis nusunkiamas (jo turi būti 1l.). Į 3/4l. skysčio sudedamas cukrus, prieskoniai, citrinos sultys ir žievelė (jei trūksta rugštumo, įberiama citrinos rūgšties).
Likusiame skystyje išbrinkinama ir ištirpdoma želatina. Viskas sumaišoma, atšaldoma ir plakama, kol skystis virs putomis. Tada sukrečiama į formą arba į mažus indelius ir užšaldoma.
Patiekiant išverčiama ant lėkštės, į kurią įpilama sulčių. Pastarųjų dar duodama atskirame indelyje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!