DUONOS APKEPAS SU OBUOLIAIS

Ingridientai:
1,5 stiklinės juodos duonos trupinių
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas cukraus
3 obuoliai
1 stiklinė vandens
2 šaukštai cukraus (sirupui)
cinamono, citrinos žievelės

Gaminimas
Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdanti su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir kaitinama, kol suminkštės. Apkepo forma ištepama sviestu ir pabarstoma džiūvėsėliais. Į forma dedama sluoksniais duona ir obuoliai. Viršutinė ir apatinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Viršus uždengiamas storai sviestu išteptu pergamentiniu popieriumi, ranka stipriai suspaudžiama ir 15-20 min. kepama karštoje orkaitėje. Išimtas truputi atvėsęęs gaminys iššverččiamas įį l&#ę279;kšštę. Atskirai prie jo tiekiama saldintos grietinėėlėės arba virinto pieno su prieskoniais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!