Dansk wienerkaka (Daniškas vienos pyragas)

Ingridientai:
200 g. minkšto sviesto,
2 kiaušiniai, 50 g. mielių,
1 valgomasis šaukštas pieno,
6 dl miltų,
1 valg. šaukštas vanilinio cukraus,

Įdarui :
1 dl cukraus,
150 gr. minkšto sviesto,

Aptepimui:
1 kiaušinis,

Apibarstymui:
1 valg. šaukstas perlinio cukraus,
50 gr. smulkintų migdolų arba
lazdyno riešutų.
Gaminimas
1.Išmaišyti sviestą, kad būtų minkštas. Sudėti kiaušinius, mieles, ištirpintas šaukšte pieno. Sumaišius miltus su vaniliniu cukrumi, sudėti į tešlą, gerai suminkyti.

2.Padalinti tešlą į 2 dalis. Kočioti plonai pailgos formos lakštą, kepimo formos 25*35 dydžio. Atsargiai perkelti į kepimo formą.

3.Sumaišyti įdarui cukrų su sviestu ir tepti ant iškočioto tešlos lakšto formoje.

4.Plonai iškočioti antra tešlos dalį ir uždėti ant įdaro, kraštus užspaudyti.

5.Leisk pyragui pakilti iki dvigubo storio, maždaug 1 1/2 val..

6.Aptepk plaktu kiaušiniu ir apibarstyk perliniu cukrumi sumaišytu su smulkintais migdolais ar lazdynų riešutais.

7.Kepk 225 laipsnių temperatūroje 7 min., sumažink karštį iki 175 temperatūros ir kepk dar 7 min..

8.Leisk ataušti formoje, pjaustyk kvadratėliais, rombeliais ar kt. forma.

Skanaus! Jei pyragas kepamas sekant receptą, išeina labai skanus. Bandytas daug kartų. Iki kito karto! Receptai iš Švedijos.

Aldona

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!