Citrininis vyniotinis

Ingridientai:
Tešlai:

4 kiaušiniai;
150 g cukraus;
½ citrinos tarkuota žievelė;
150 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų skardai ištepti.

Įdarui:

6 arb. š. želatinos;
3 citrinų sultys;
1 kiaušinis;
100 g cukraus;
125 ml grietinėlės;
30 g cukraus pudros vyniotiniui pabarstyti.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išsukti su 4 šaukštais vandens. Po truputį plakant suberti cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską gerai išmaišyti.

Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais. Ant popieriaus tepti tešlą. Kad tešla neišbėgtų, atviroje pusėje pergamentinio popieriaus kraštą užlenkti. Kepti apie 10-12 min. Per tą laiką ant stalo patiesti švarų lininį audeklą ir pabarstyti jį cukrumi. Iškeptą biskvitą dėti ant audeklo ir nuimti pergamentinį popierių. Biskvitą suvynioti į lininį audeklą ir ataušinti keletą kartų jį išvyniojant ir vėl suvyniojant.

Įdarui skirtą želatiną 5 min. brinkinti šaltame vandenyje. Citrinų sultis praskiesti vandeniu iki 125 ml ir užkaitinti. Nuėmus nuo viryklės sudėti želatiną ir maišyti, kol ji ištirps. Dubenėlyje iki purios masės išsukti trynį su 2 šaukštais karšto vandens. Po šaukštelį į trynio masė dėti pradedančią stingti želatiną. Plakant po truputį suberti cukrų. Plakti, kol kremas pasidarys purus. Dubenėlyje iki standžių putų išplakti baltymą. Kitame dubenėlyje išplakti grietinėlę. Abu įmaišyti į citrinų kremą. Uždengti ir 10 min. laikyti šaltoje vietoje.

Išvyniotą biskvitą sutepti citrinų kremu. Atsargiai susukti. Dėti ant pailgo padėklo. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!