Čilietiškas vėžiagyvių apkepas (Chupe)

Ingridientai:
400 g sužiedėjusios duonos minkštimo,
0,5 l pieno,
60 g sviesto,
500 g bulvių,
2 l valgomųjų moliuskų,
6 langustai,
3 krabai,
druskos,
pipirų,
50 g baltųjų svogūnų,
70 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 arbatinis šaukštelis petražolių,
1 arbatinis šaukštelis trintų mairūnų,
žiupsnelis Kajeno pipirų,
250 g švelnaus skonio sūrio,
125 g grietinėlės.
Gaminimas
Sužiedėjusį duonos minkštimą pamirkykite drungname vandenyje. Moliuskus nuplaukite, atidarykite, išimkite iš kriauklių. Langustus ir krabus išvirkite prieskonių nuovire, išimkite jų mėsą. Tuo pat metu pasūdytame vandenyje išvirkite bulves, nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite su 30 g sviesto.

Duoną nuspauskite, pertrinkite per sietelį, įdėkite į puodą su keptais svogūnais. Įdėkite 30 g sviesto, 50 g terkuoto fermentinio sūrio, suberkite petražoles, mairūnus, pipirus, druską, Kajeno pipirus; viską gerai sumaišykite. Užvirinkite, sudėkite bulves, langustus, moliuskus ir krabų mėsą. Dar kartą užvirinkite, sudėkite kubeliais supjaustytą švelnaus skonio sūrį.

Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Masę sukrėskite į troškintuvą, pabarstykite 20 g sviesto, supjaustyto mažais kubeliais, ir 20 g tarkuoto fermentinio sūrio. Kepkite 10-15 minučių karštoje orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!