Čampandongo (paplotėliai su mėsos įdaru)

Ingridientai:
250 g jautienos,
250 g kiaulienos,
200 g žemės riešutų (arba pistacijų),
200 g migdolų,
1 svogūno, 1 citrinos,
250 ml grietinėlės,
250 g alyvuogių aliejaus,
kmynų, tortiljų (žr. receptą „ Actekiškos tortiljos"),
1 šaukštelio cukraus,
kajeno pipirų, druskos.
Gaminimas
Smulkiai supjaustyti svogūną ir mėsą, pakepinti juos nedideliame augalinio aliejaus kiekyje. Įdėti sutrintų kmynų ir cukraus. Rusvai pakeptą mėsą aplieti citrinų sultimis, apiberti pipirais, smulkintais riešutais. Troškinti 15 minučių, o po to nuovirą nupilti. Atskirai paruošti tortiljas. Į keturkampę skardinę keptuvę įdėti sluoksnį grietinės, po to - sluoksnį tortiljų, po to - paruoštą mėsą. Viską aplieti pomidorų padažu, apdėti sūrio riekelėmis ir apipilti grietine. Troškinti iki suminkštės tortiljos ir išsilydys sūris. Garnyrui patiekti ryžius arba pupeles.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!