Bulvių salotos " Juodasis miškas"

Ingridientai:
6-8 porcijos

1,4 kg ankstyvųjų bulvių,
1 nedidelis raudonasis svogūnas,
45 ml (3 šaukštai) raudonojo vyno acto,
45 ml (3 šaukštai) grietinės,
30 ml (2 šaukštai) aštrių garstyčių,
10 ml (2 arb. šaukšt.) kmynų,
250 ml dygminų aliejaus,
7-10 petražolių šakelių,
150 g plonai pjaustyto kumpio,
druskos.
Gaminimas
Gerai nuplaukite bulves. Jei jos didelės, supjaustykite. Virkite 15-20 minučių, kol bus minkštos. Gerai nusunkite. Acto užpilui su kmynais nupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į dubenį su raudonojo vyno actu, grietine ir aštriomis garstyčiomis. Pasūdykite.

Įberkite kmynų. Paplakite, kol viskas susimaišys; po truputį įplakite dygminų aliejaus. Pasūdykite. Petražoles stambiai sukapokite. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į didelį dubenį. Užpilkite padažu ir kruopščiai išmaišykite. Kumpį supjaustykite juostelėmis ir kartu su petražolėmis įmaišykite į salotas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!