Bulvių ir grybų apkepas.

Ingridientai:
7—8 bulvės,
5—6 džiovinti grybai,
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
4 šaukštai grietinės,
žiupsnelis maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo.
Džiovinti grybai 1—2 val. pamirkomi, išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kiaušiniai kietai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdoma, užbarstoma maltų pipirų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Galiausiai užpilama grietine, sumaišyta su grybų nuoviru.

Kepama orkaitėje 25—30 min. Valgoma karštas su tirpytu sviestu ir raugintais kopūstais ar agurkais pietums.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!