Briuselio kopūstų apkepas

Ingridientai:
800 g briuselio kopūstų;
2 l vandens.
2 arb. š. druskos;
340 g virto lieso kumpio;
½ stiklinės mėsos sultinio;
3 kiaušiniai;
½ stiklinės pieno;
100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
Baltųjų pipirų;
Malto muskato riešuto.
Gaminimas
Briuselio kopūstus nuplauti ir nuvalyti. Užvirti vandenį ir pasūdyti šaukšteliu druskos. Suberti kopūstus, uždengti ir ant mažos ugnies virti 10-15 min. Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstus nukošti ir nuvarvinti. Kopūstus sudėti į kepimo formą. Ant jų išdėlioti pusę paruošto kumpio ir užpilti karštu mėsos sultiniu. Įkaitinti orkaitę. Kiaušinius išplakti su pienu, šaukšteliu druskos, pipirais, muskato riešutu. Šiuo plakiniu užpilti kopūstus su kumpiu. Likusius kumpio šiaudelius sukloti kepimo formos viduryje ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepimo indą uždengti folija ir kepti orkaitėje apie 15 min. Po to foliją nuimti ir apkepą kepti dar 10 min. Patiekti su duona ar bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!