Braškės su vyno padažu

Ingridientai:
1 kg braškių,
1,5 stiklinės raudonojo vyno (saldaus),
1 citrinos nutarkuota žievelė,
0,5 stiklinės cukraus,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
1 šaukštas krakmolo,
200 g grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
susmulkintų pistacijų riešutų.

Gaminimas
Braškes nuplauname ir perrenkame. Užverdame pasaldintą vyną ir jame apverdame braškes. Tuomet uogas išgriebiame, o suberiame citrinos žievelę, cinamoną ir nedideliame vandens kiekyje išleistą krakmolą. Kai padažas užverda, jį nukaičiame ir atšaldome. Į desertines lėkštutes įpilame vyno padažo, sudedame braškes ir papuošiame plakta pasaldinta grietinėle bei pistacijų riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!