Blyneliai su graikiniais riešutais ir šokoladu

Ingridientai:
3 kiaušiniai,
200 ml pieno,
120 g. miltų.

Įdarui:
200 g. graikinių riešutų,
200 ml pieno.

Padažui:
200 g. konditerinio šokolado,
100 ml pieno.
Gaminimas
Produktus lietiniams blynams išmaišykite mikseriu. Keptuvę įkaitinkite ir ištrinkite aliejumi. Blynai desertui turi būti sausi, todėl trynimui naudojamas popierinės servetės gabalėlis, suvilgytas aliejuje.
Kelis šaukštus tešlos (ji turi būti riebios grietinėlės tirštumo) užpilkite ant keptuvės krašto ir liekite blyną pavertę keptuvę. Viena blyno pusė apkeps, kai blyno kraštai atšoks nuo keptuvės ir pradės nežymiai riestis. Tada apverskite blyną ir apkepkite iš kitos pusės.

Riešutus sutrinkite ir užplikykite verdančiu pienu. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite vandens vonioje. Tam paimkite puodą, pripilkite jį vandens ir užvirinkite. Virš jo patalpinkite kitą puodą su šokoladu. Šokoladui tirpstant virš garų įpilkite į jį 100 ml pieno ir išmaišykite. Turite padažą.
Paimkite 1 valg. šaukštą su kaupu riešutų masės. Tolygiai ištepkite ja blyną. Lenkite per pusę ir dar kartą per pusę. Užpilkite šokoladu. Jei blynai atvėso, prieš valgydami galite juos palaikyti įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis: Skaniai.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!