Bezė tortas su braškėmis

Ingridientai:
Tešlai:

5 baltymai;
150 g cukraus;
150 g cukraus pudros;
1 pak. vanilinio cukraus;
½ citrinos sultys.

Įdarui:

100 g braškių uogienės (arba trintų braškių);
2 valg. š. vyšnių likerio;
500 g braškių.

Papuošimui:

250 ml grietinėlės;
20 g cukraus;
Žiupsnelis cinamono.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukrų, cukraus pudrą bei vanilinį cukrų. Supilti citrinos sultis ir dar kartą gerai išplakti. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir plonai pabarstyti cukrumi. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą su lygiu antgaliu ir spiralės pavidalu, pradedant nuo vidurio, išspausti torto pagrindą. Kraštus suformuoti išspaudžiant dvigubo storio spiralę. Dėti į orkaitę ir kepti 2,5 val. Torto pagrindą išimti, tuojau pat nuimti pergamentinį popierių. Bezė ataušinti ant grotelių.

Uogienę pertrinti ir sumaišyti su vyšnių likeriu. Gauta mase aptepti torto pagrindą. Braškes nuplauti ir gerai nusausinti. Jas išdėlioti ant pagrindo. Grietinėlę dubenėlyje išplakti iki standumo, suberti cukrų ir cinamoną. Dėti į konditerinį švirkštą su dideliu žvaigždutės formos antgaliu ir aplink tortą išspausti vainiką. Tortą patiekti kiek galima greičiau.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!