BERLYNO VARŠKĖS KEKSAS

Ingridientai:
100g cukatų
100g maltų migdolų
200g razinų, 50 ml romo
250g liesos varškės
200g cukraus, 170g sviesto
2 kiaušiniai, 500g miltų
tarkuota 1 citrinos žievelė
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto kardamono
Aptepimui: 150g sviesto
Apibarst
Gaminimas
Cukatas sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, sviestu ir kiaušiniais. Po to sudedame tarkuota citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išminkyti. Suformuojame kepalo formą ir dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C apie valandą. Po 20 min. po kepimo, išilgai per kepinio vidurį išilgai įpjauti ir apipilti trupučiu tirpinto sviesto. Keksui iškepus aptepti jįį tirpintų sviestu ir apibarstyti cukraus pudra bei leisti visišškai atauššti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!