Bandelės su avietėmis bei vaniliniu padažu

Ingridientai:
12 bandelių:

42 g kubelis mielių;
270 ml pieno;
500 g miltų;
90 g cukraus;
2 kiaušiniai;
8 tryniai;
220 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
1 vanilės lazdelė;
10 ml romo;
Trinta citrinos žievelė;
100 g aviečių uogienės arba trintų aviečių;
Cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas
Mieles ištirpinti 85 ml drungno pieno, suberti 100 g miltų bei 30 g cukraus ir viską sumaišyti iki vientisos masės. Uždengti ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje. Tuomet suberti likusius miltus, įmušti 2 kiaušinius, dėti papildomus 3 trynius, įpilti 60 ml pieno ir suminkyti vientisą tešlą. Po truputį sudėti 120 g kūno temperatūros sviesto, supilti romą ir suberti vanilės lazdelės išgrandytą šerdį (pačios vanilės lazdelės neišmesti!), tarkuotą citrinos žievelę bei druską. Viską sumaišyti ir tešlą palaikyti 20 min., kad pakiltų.

Tešlą paminkyti ir plonai iškočioti. Išspausti 3 cm skersmens apskritimus. Kepimo formą storai ištepti 80 g sviesto. Tešlos apskritimus įdaryti aviečių uogienę ar trintomis avietėmis ir užspausti kraštus. Tešlos rutuliukus vienas šalia kito dėti į formą ir dar kartą palaikyti, kad pakiltų. Paskui gerai aptepti likusiu sviestu ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10-20 min., kol parusvės.

Padažui užvirti 125 ml pieno su išgramdyta vanilės lazdele. 60 g cukraus sumaišyti su likusiais 5 tryniais. Užvirusį pieną nuolat maišant supilti į trynių masę. Viską kaitinti karšto vandens vonelėje, kol sutirštės. Tada patiekti su iškepusiomis bandelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!