Bananai tešloje su medaus padažu

Ingridientai:
Tešlai:

80 g miltų;
2 valg. š. kukurūzų krakmolo;
¼ arb. š. kepimo miltelių;
150 ml vandens;
1 kiaušinio baltymas;
1 arb. š. sezamų aliejaus
Žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus kepimui.

Įdarui ir padažui:

4 bananai;
2 valg. š. seimo sėklų;
5 valg. š medaus;
1 citrinos sulčių.
Gaminimas
Dubenėlyje sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišydami pamažu supilame vandenį, kiaušinio baltymą ir sezamo aliejų. Bananus nulupame, supjaustome į 8 vienodus gabalėlius. Plokščioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies be riebalų pakepiname sezamo sėklas, kol šiek tiek paruduos. Kepdami keptuvę retkarčiais pakratome. Išimame sėklas ir atvėsiname.

Kepimo inde įkaitiname didelį kiekį žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus. Bananų gabalėlius pamirkome į tešlą ir verdame aliejuje 3-4 min., kol jie įgaus šviesiai rusvą atspalvį. Kiaurasamčiu išgriebiame ir padedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Nedideliame puode maišydami pakaitiname medų su citrinos sultimis. Bananus sudedame į lėkštes, užpilame medaus padažu ir pabarstome kepintomis sezamo sėklomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!