Baklažanų ir kalendrų salotos

Ingridientai:
2 nedideli baklažanai,
druskos,
3 mažos cukinijos,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
1/2 stiklinės susmulkintų žalių kalendrų,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 šaukštas apelsinų sulčių,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Baklažanus supjaustome griežinėliais, sudedame į sietelį, pabarstome druska ir palaikome 30min. Cukinijas išilgai supjaustome plonomis juostelėmis. Baklažanus perplauname šaltu vandeniu, nuvarviname ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų puseles aptepame alyvų aliejumi ir sudedame į kepimo skardą. Kepame orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Išimame ir ataušiname. Apkeptus baklažanų griežinėlius, supjaustytas cukinijas, susmulkintas kalendras sudedame į dubenį, supilame citrinų ir apelsinų sultis, aliejų, suberiame pipirus, sumaišome ir tiekiame.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!