Avokadų ir pomidorų paštetas

Ingridientai:
(6 porcijos)

2 avokados,
1 citrina,
1 ryšulėlis šviežių bazilikų (15 g),
4-5 pomidorai,
20 g želatinos,
250 g grietinėlės,
truputis druskos,
pipirų,
alyvų aliejaus,
acto,
1 skiltelė česnako,
aliejaus formai patepti.
Gaminimas
Avokadas perpjauname per pusę, išimame kaulą, nulupame, apšlakstome citrinų sultimis ir suplakame mikseriu. 1 arba 2 (jei nedideli) pomidorus 3-5 sek. blanširuojame verdančiame vandenyje, o po to supjaustome nedideliais kubeliais. Želatiną išbrinkiname vandenyje, o grietinėlę išplakame iki standumo. Avokadų tyrę ir grietinėlę sumaišome, įdedame supjaustytus pomidorus ir įberiame pusę sukapotų bazilikų. Į šią masę supilame ištirpintą želatiną, išmaišome ir sudedame įį aliejumi pateptąą formelęę. Laikome ššaldytuve apie 6 vai. Likusius pomidorus supjįaustome ir užą82;pilame padažžu, pagaminčtu išš aliejaus, acto, susmulkinštųų bazilikųų ir česnaųkų. Sustingusį paštetą supjaustome ir patiekųiame su pomidorų garnyru.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!