ARBATOS KREMAS SU RAZINOMIS

Ingridientai:
(4 porcijos)

2 kiaušiniai
4 šaukštai razinų
10 šaukštų romo
4 šaukštai juodos arbatos
250 g grietinėlės
80 g cukraus
2 šaukšteliai želatinos
1 pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai citrinos sulčių
1/2 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas
Razinas nuplauiti, nusausinti ir pamerkti 2 val. į romą. Arbatžoles užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti 5 min., kad ištrauktų. Perkošius įspausti citrinos sulčių, įberti citrinos žievelės. Atvėsinti.
Arbatoje išbrinkinti želatiną, pakaitinti įstačius į karšto vandens indą, kad želatina išsilestų. Paruoštus drebučius dėti į šaldytuvą.
Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purios masės. Supilti romąą, kuriame mirko razinos.
ĮĮ grietinėlęę suberti vanęilinį&Į#303; įįįįcukrų, iššplakti plakikliuą ir sumaiššuti su pračdedančia stingti arbata ir kiašušinių mase (truputššššššššį grietinėlės palikite papuošimui). Įbėėrus 3 šaukštus razinųų, viską sumaišyti.
Masę sudėėti į desertinius indelius ir laikyti šaldytuve, kol susėtings.
Patiekiant puošti grietinėle (išspausti per konditerinį maišelį) ir likusiomis razinomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!