Apkepinti kiaušiniai su svogūnų padažu

Ingridientai:
7 kiaušiniai,
40 g sviesto,
1 šaukštas pieno,
pyrago džiūvėsėlių.

Padažui:
30 g sviesto,
1 šaukštas miltų,
3 svogūnai,
1 stiklinė vandens,
1/2 stiklinės grietinės,
cukraus,
druskos.
Gaminimas
6 švieži kiaušiniai išverdami be lukštų, kaip nurodyta recepte "kiaušiniai,virti be lukštų", išgriebiami ir apdžiovinami. Likęs kiaušinis suplakamas su trupučiu pieno, juo aptepami virti kiaušiniai, pabarstomi džiūvėsėliais ir apkepinami karštame svieste. Tada jie sudedami į pakaitintą pusdubenį ir patiekiami su svogūnų padažu. Padažui svogunai supjaustomi griežinėliais, pakepinami svieste suberiami miltai ir kepinama, kol jie kiek pagels. Tada pilamas karštas vanduo, gerai išmaišoma, pasūdoma, įberiama cukraus pagal skonį, supilama grietinė, pakaitinama, bet neužvirinama.

Be lukštų virtus kiaušinius galima užpilti ir kitokiais padažais: grybų, krienų, grietinės, pieno, garstyčių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!