Apelsininiai sausainiai (Polvorones de naranja)

Ingridientai:
2 apelsinai;
½ citrinos;
200 g sviesto;
100 g cukraus pudros;
3 kiaušinių tryniai;
100 g maltų migdolų;
300 g miltų;
Sviesto skardai ištepti.
Gaminimas
Nutarkuokite vieno apelsino ir pusės citrinos žieveles. Išspauskite vaisių sultis. Apelsinų sulčių turėtų būti apie 50 ml. Minkštą sviestą išplakite su ¾ cukraus pudros. Įmaišykite kiaušinio trynius ir pamažu supilkite apelsinų sultis. Migdolus sumaišykite su miltais ir sudėkite į bendrą masę kartu su tarkuotomis apelsino ir žaliosios citrinos žievelėmis. Viską gerai sumaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Skardą ištepkite riebalais. Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite ant skardos, palikdami aplinkui pakankamai vietos. Apelsininius sausainius pašaukite į orkaitę apie 25 min. Išimkite, šiek tiek palikite atvėsti ir apibarstykite likusia cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!