APELSINAI KARAMELINIAME PADAŽE

Ingridientai:
6 dideli apelsinai be kauliukų,
100 g (1/2 stiklinės) granuliuoto cukraus.

Gaminimas
Daržovėms lupti skirtu peiliuku plonai nupjauname apelsino žievelę ir supjaustome ją plonomis juostelėmis. Nuo kiekvieno apelsino apačios ir viršaus nupjauname po riekelę. Po to nupjaustome baltą apelsino dalį. Apelsinus supjaustome 1 cm griežinėliais, riekeles išdėliojame lėkštėje ir apšlakstome pjaustant išsiskyrusiomis apelsinų sultimis. Į didelį puodą įpilame
šalto vandens (pusę puodo), į mažą puodą supilame cukrų, įpilame 3 šaukštus vandens ir kaitiname ant didelės ugnies. Maišome, kol ištirps cukrus. Po to verdame nemaišydami, kol tirpalas pradės kristalizuotis. Puodą nukeliame nuo ugnies ir, kad nustotų virti, panardiname įį didįįįjį puodąą su šaltu vandeniu. ĮĮ karamelįęę ęįpilame 2 ššaukšštus vįandens. Vandenį pilame puodo kršašteliu ir vąąis pajudiname puodą. Sudedame juostelėžžž79;mis supjaustytas ššapelsinųų žieveles ir pastatome puodą ant ugnies. Pamaišydami verdame ant silpųnos ugnies 8-10 min., kol ėėėžievelė taps lengvai permatoma. Karamelę su žievelėmis pilame ant apelsinų, atsargiai pamaišome ir paliekame atvėsti 1 vai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!