Aguonų pyragas su citrina (Jūratės)

Ingridientai:
Tešlai:
300g miltų, 300g cukraus,
180g sviesto ar margarino,
6 kiaušiniai,
1 citrinos sulčių ir žievelės,
2 a.š. kepimo miltelių.

Aguonų masei:
300g aguonų,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė miltinio cukraus.
Gaminimas
Aguonas nuplikyti ir 2-3 kartus sumalti mėsmale ar sutrinti trintuvu. Trynius išplakti su milt. cukrumi, supilti aguonas, iki standumo išplaktus baltymus ir lengvai išmaišyti.

Su dalimi cukraus išplakti trynius iki baltos masės, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, supilti citrinos sultis, išlydytą ir atvėsusį sviestą, suberti miltus, maišytus su kep. milteliais. Gerai išmaišyti. Sukrėsti iki standumo plaktus baltymus su likusiu cukrumi. Pusę tešlos supilti į kepimo formą, ant jos sukrėsti aguonų masę, ant šios - likusią tešlą. Kepti vidut. Karšumo orkaitėje apie 40min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!