Agrastų pyragas su bezė grotelėmis

Ingridientai:
Tešlai:

175 g miltų;
80 g smulkių avižinių dribsnių;
Žiupsnelis kepimo miltelių;
1 trynys;
150 g sviesto;
80 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
4 lašai citrinų aliejaus;

Kremui:

250 ml agrastų sulčių;
1 nubraukti valg. š. krakmolo;
2 tryniai;
25 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus.

Įdarui:

Apie 430 g konservuotų agrastų;
3 baltymai;
150 g cukraus.
Gaminimas
Įdarui skirtus agrastus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Tešlai skirtus miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir kepimo milteliais. Šį mišinį suberti ant stalo ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įdėti trynį, ant įdubimo kraštų išdėlioti gabalėliais susmulkintą sviestą, paskirstyti cukrų, druską bei citrinų aliejų. Viską suminkyti į vienalytę trapią tešlą. Ją įvynioti į plėvelę ir apie 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Pusę skardos iškloti kepimo popieriumi ir ant jo iškočioti tešlą. Atviroje pusėje dėti perlenktą aliuminio folijos juostą, kad kepant tešla neišbėgtų. Tešlą subadyti šakute ir kepti orkaitėje apie 10-15 min.

Kremui į puodą supilti agrastų sultis, krakmolą, įdėti trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską maišant užvirinti ir nukelti nuo viryklės. Kremą ataušinti. Jį tepti ant trapios tešlos, o ant viršaus išdėlioti agrastus. Bezė grotelėms baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų. Konditeriniu švirkštu ant pyrago išspausti groteles ir 3-5 min. kepti 250°C temperatūros orkaitėje. Pyragą ataušinti ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!